Home » 2018 » Декабрь » 14 » Priemonė, kuri padeda efektyviai atkimšti vonią
10:36
Priemonė, kuri padeda efektyviai atkimšti vonią

Sutikim, kai dušo kabina ar vonia funkcionuoja sklandžiai, atrodo, kad taip ir turėtų būti. Bet užsikimšus sanitariniam mazgui, vien tik plaukų išvalymas iš surinkėjo, nepadės. Štai tokioje situacijoje pradedame suprasti, kam yra naudingos ir kokią funkciją atlieka vonios valymo priemonės. Naudinga atminti, kad tokių priemonių yra begalės, tik ne visos tarnauja pagal paskirtį, kai kuriomis galima vonią net ir užkimšti.

Viename iš savo straipsnių jau esame minėję, dėl kokių priežasčių susidaro kamščiai vonioje, vonios kriauklėje ir kanalizacijoje. Jei skaitėte, greičiausiai jau žinote kuo prekiaujama Buksvarus.lt internetiniame puslapyje. Taigi, kas dar nežino, apie siūlomas prekes norėtume supažindinti plačiau.

Buksvarus.lt yra specializuota profesionalių priemonių parduotuvė. Joje siūloma įsigyti prekių švarai palaikyti ir tam tikrų problemų sprendimams. Kadangi prekės yra profesionalios ir pagrinde yra siūlomos įmonėms, jos dar efektyviau išsprendžia ir buitines problemas. Tokias kaip nemalonus kvapai, kurie sklinda iš kanalizacijos, sumažėjęs pralaidumas ir užsikimšusios kriauklės bei vonia. Puslapyje galima rasti tiek biologinių priemonių, tiek cheminių, kurios gan efektyviai ir greitai padeda išspręsti vieną ar kitą problemą.

Kaip atkimšti vonią?

Jokia paslaptis, kad dušo kabinoje ar vonioje, nuotekų kiekis generuojamas gan didelis. Prausimosi ir kūno švaros palaikymo metu į kanalizaciją patenka gan užterštos nuotekos. Jose būna odos dalelių, įvairių šampūno, dantų pastos, muilo ir kitų prausiklių dalelių. Savo funkciją atlikusios medžiagos, patekusios į vonios kanalizacijos sistemą, joje pradeda jungtis į tam tikrus junginius. Dar labiau "susicementuoti' būsimam kamščiui padeda ir plaukai. Šis, labai dažnai į vonią patenkantis kamščių "cementas" nebūtinai kemša kai susikaupia surinkėjo paviršiuje. Naudinga suprasti, kad dalis plaukų, visgi patenka ir į vamzdyną, kur ir prasideda kamščių "statybos" vonioje. Taigi, artėjame prie pagrindinio klausimo, kaip atkimsti vonia - atsako Buksvarus.lt specialistai. Atsakymas yra labai paprastas, prieš metus, iš Italijos kompanijos įsigijome cheminių granulių pramonės vamzdynų atkimšimui. Suprantama, išbandėme ir buityje. Efektas nustebino. Granulės, per kelias minutes ištirpino didelį plaukų ir riebalų gumulą, kurį buvome specialiai tam sukūrę. Liko tik tamsiai rudas skystis be jokių pašalinių dalelių. Kas buvo sudėta į stiklinį indą bandymui, ištirpo viskas.

Pabandėme sukurti dirbtinį kamštį ir vonioje. Darbuotojai privalėjo sunešti šukuotų plaukų likučius, šiek tiek maisto likučių ir riebalų, kurie atsirado kepimo metu, muilo, dantų pastos likučių ir kt. medžiagų. Eksperimentą pradėjome bandydami sukurti natūralaus kamščio vonioje imitaciją. Startavome sumaišydami turimas medžiagas: riebalus, plaukų gumulus, įmaišėme dantų pastos likutį išspausdami iš tūbelės. Įtarkavome šiek tiek ūkiško muilo, likutį ištirpinome šiltame vandenyje ir taip pat užpylėme. Gavosi tąsi ir gan nesmagiai atrodanti masė. Kol buvo šilta, masę, po truputį sukišome į vonios sanitarinę angą. Pasistengėme, kad vonios anga būtų aklinai uždara. Sustūmė kamščio imitaciją į vonią pradėjome laukti kol masė pilnai sustings, tai turėjo įtakoti riebalams ir skystam ūkiniam muilui vėstant. Po gero pusvalandžio, o gal net valandos, darbų eigoje tikslaus laiko nefiksavome, į vonią paleidome gausią vandens srovę. Išvydę rezultatą, susižvalgę tarpusavyje pradėjome šypsotis. Kamštis vonioje gavosi ne pilnai toks kokio norėjome, bet mūsų lūkesčiai buvo patenkinti. Sukurtas kamštis nebuvo pilnai uždaras, pilant vandenį jis susikaupdavo, bet per kelias minutes jis vėl subėgdavo į vamzdyną. Kaip mes išsireiškėme, sukūrėme pralaidumo sumažinimo efektą. Eksperimentu tiko ir toks.  

Į plastikinį indelį subėrėme apie 60-70 gramų cheminių granulių kamščių šalinimui. Kurias buvome atsivežę iš jau minėtos Italijos. Kadangi buvome gavę pilną instrukciją kaip reikėtų naudotis, mes taip ir padarėme. Subėrėme granules į vonios sanitarinį mazgą. Palaukėme kol visos subyrės, ir kaip rekomendavo kolegos italai, ant viršaus užpylėme 1 litrą verdančio vandens. Vonioje prasidėjo keisti dalykai. Pasigirdo keistas garsas vonios vamzdyne, lyg būtų sproginėjusios mikro "bombikės". Pajutome nemalonų ir aštrų kvapą. Kaip minėjo italai, toks reiškinys atsiranda tirpinant kamščius vonioje. Nors pradžioje, ant granulių užpylus verdantį vandenį skystis laikėsi vonios paviršiuje, po prasidėjusios reakcijos, jis greitai subėgo į vamzdyną - kanalizaciją. Laikantis vonios atkimšimo proceso taisyklių, palaukėme kokias 5-10 minučių ir į vonią paleidome gausią vandens srovę. Nors tikėjomės, kad efektas bus geras, tokio rezultato išvysti nesitikėjome. Vanduo, kaip ir iki kamščio sukūrimo vonioje, taip ir po atkimšimo eksperimento nutekėjo lengvai ir sklandžiai. Tam, kad įsitikintume efektyvumu, atsukome ir vonios sifono - alkūnės dangtį. Prie sifono sienelių neradome jokio kamščio buvimo požymio. Kadangi mūsų vamzdynas yra plastikinis, riebalų ar kitų kamščio medžiagų buvimas būtų akivaizdžiai pastebimas. Šiuo atveju, kamštis vonioje buvo pašalintas šių granulių pagalba.

Taip pat skaitykite:

Taigi, patys įsitikinome, kad mūsų turimos granulės pramonei yra ypač efektyvios ir kamštį vonioje pašalino vos per kelias minutes. Kadangi tokios problemos buityje atsiranda ne dažnai, bet tokių būna, Buksvarus.lt nustatė ir efektyvią priemonės dozę rezultato siekimui. Jei kamštis nėra įsisenėjęs ir pastebimas dar šioks toks pralaidumas, tokios problemos ištirpinimui pakaks 50 gramų granulių. Kaip jau minėta, kad priemonė yra skirta pramonėje atsirandančių problemų šalinimui, Buksvarus.lt siūlo įsigyti tik būtiną kiekį kamščio ištirpinimui, kad nereikėtų mokėti brangiai, už kelių kilogramų maišą.

Granulės, kas dažnai nutinka su kitų gamintojų priemonėmis, neužkemša vonios net ir perdozavus. Todėl galite būti ramūs, kad vonioje susidariusio kamščio problema bus išspręsta nesukeliant papildomų.

Nustokite ieškoti kokybės ir efektyvumo, pradėkite atrasti - Buksvarus.lt

Prekės

Category: Prekės | Views: 4097 | Added by: RA | Tags: kaip atkimsti vonia, efektyvi priemonė vonios atkimšimui, priemone vonios atkimsimui, kaip atkimšti kanalizaciją, kaip atkimsti kriaukle | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar