Home » 2018 » Март » 27 » Švari ir saugi namų aplinka - 2
12:52
Švari ir saugi namų aplinka - 2

Pirmoje teksto dalyje jau paminėjome, kad siekiant sukurti švarią, saugią bei malonią aplinką, yra būtina skirti ypatingą dėmes poilsio zonos kūrimui, kiekvieną pavasarį bei rudenį atlikti generalinę tvarką, o biologinės priemonės kanalizacijai ir valymo įrenginiams taip pat gali tapti puikiu pagalbininku. Tačiau patarimų, kuriuos galite pasitelkti gražios bei jaukios, o svarbiausia – patogios aplinkos kūrimui, yra gerokai daugiau.

Prieš atlikdami didesnius pasikeitimus, įvertinkite, kokią įtaką tai turės kaimynų gerbūviui

Kiekvieną kartą, kai savo namų valdoje planuojate atlikti didelius pokyčius, nepamirškite įvertinti ir tai, kaip jie pakeis jūsų kaimynų gerbūvį. Pavyzdžiui, jei ruošiatės statyti naują pastatą, įvertinkite, ar nuo jo krentantis šešėlis nedarys neigiamos įtakos kaimynų sklype esantiems augalams. Lygiai tą patį vertėtų padaryti ir tuo atveju, jei ruošiatės sodinti medžius, kurių aukštis bus labai didelis. Nepamirškite ir tai, kad egzistuoja tam tikri atstumai (iki kaimynų valdų), kurių reikia laikyti atliekanti tam tikrus namų erdvės pokyčius.

 

Taip pat skaitykite:

 

Pasiruoškite komposto

Gyvenant sodyboje, neretai kyla klausimas, kur dėti lapus, augalų liekanas, kitas sodo ar daržo atliekas. Sumanūs sodybų gyventojai šį klausimą gali išspręst lengvai, o svarbiausia – naudingai. Iš sodo bei daržo atliekų, galite pasiruošti puikaus komposto. Tai padaryti nėra sudėtinga, tereikia laikytis kelių paprastų taisyklių. Drąsiai galima sakyti, kad vienu darbu įgyvendinsite net kelis tikslus: nebeliks klausimo, kur dėti sodo bei daržo atliekas, o svarbiausia – turėsite vertingos trąšos augalams.

Kiekvieną kartą, kai tvarkote aplinką, pasiruoškite planą

Kiekvieną kartą, kai nuspręsite atlikti tvarkymo darbus, pasinaudokite ir dar vienu vertingu patarimu: pasiruoškite bent minimalų planą, kuriame būtų numatyta, kas turi būti padaryta. Šis planas leis taupyti laiką, be to, bus lengviau organizuoti darbus. Maža to, reikėtų prisiminti, kad tam tikrus darbus yra geriausia atlikti tik tam tikrais mėnesiais, todėl būtinai atsižvelkite į papildomas rekomendacijas – užtikrinsite geriausius rezultatus.

Dažni pokyčiai – puikus pasirinkimas

Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad dauguma žmonių yra įsitikinę, jog pokyčiai nėra reikalingi labai dažnai ir juos reikia atlikti tik tokiu atveju, jei atsiranda kokia nors problema. Vis dėlto, nebūtina sutikti su šia nuomone, kadangi pokyčius savo namų erdvėje galite atlikti tikrai kur kas dažniau nei atsiranda konkreti problema, kurią reikia pašalint. Galbūt įsivyravo naujos tendencijos ir jūsų norėtumėte pamatyti tai savo aplinkoje? O gal pasikeitė jūsų gyvenimo būdas ar grožio suvokimas? Tai – tai pat puikios priežastys, dėl kurių verta atlikti pokyčius savo namų erdvėje.

Problemos kanalizacijoje ir jų šalinimas bakterijomis.

Category: Prekės | Views: 669 | Added by: RA | Tags: kanalizacijos bakterijos, bakterijos kanalizacijai, bakterijos valymo įrenginiams, bio bakterijos kanalizacijai | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar