Home » 2019 » Декабрь » 14 » 5 dalykai apie kanalizacijos kvapą pastatuose
17:28
5 dalykai apie kanalizacijos kvapą pastatuose

Dažniausiai, nemalonus kvapas atsiranda tuose kambariuose ar vietose, kurios nėra dažnai naudojamos. Dažniausiai užduodami klausimai:

 

Kas yra kanalizacijos dujos?

 

Kanalizacijos dujos yra neorganinių dujų mišinys, kuriame yra tokių junginių kaip vandenilio sulfidas, amoniakas, anglies dioksidas, metanas, azotas ir vandenilis.

 

Nors šios medžiagos daugeliui žmonių nesukelia didelės reikšmės, jei tiesiogiai įkvėpsite šių dujų, rezultatas gali būti rimtas - kvėpavimo sistemos pažeidimas ar net mirtis.

 

Taip pat skaitykite:

 

Kodėl kanalizacija taip smirda?

 

Pirma, turėtume atkreipti dėmesį į tai, kad šių ingredientų derinys gali sukelti kvapus, tačiau jų mažiausios koncentracijos gali būti nenustatomos žmogaus nosimi. Ir kai kurie iš šių ingredientų, nors ir gali būti kenksmingi sveikatai, iš tikrųjų yra bekvapiai. Taigi, dėl pagrindinės kvapų priežasties, pagrindiniai kaltininkai yra vandenilio sulfidas ir amoniakas.

 

Kaip kanalizacijos kvapų dujos patenka į pastatą?

 

Dažniausias būdas, kaip šios dujos patenka į daugumą namų ar pastatų, ypač pastatytų nuo 1950 m., yra vandentiekis. Ir daugeliu atvejų šios dujos išsilieja per grindų drenažus, esančius tualetuose, rūsiuose, rūbų spintose ir pan. Toliau pateikiami dažni keliai, kuriais šios dujos patenka į aplinką:

 

Užblokuota ventiliacija. Kiekvienoje patalpoje yra ventiliacijos sistema, specialiai skirta pastato santechnikai. Jos tikslas - išlyginti slėgį, kurį sukelia nuotekos, tekančios per sistemą, ir leisti išleisti kanalizacijos kvapus. Jei šis vėdinimas yra kažkaip užblokuotas, kvapai negali būti išleisti iš išorės ir gali susikaupti pastato viduje.

 

Pažeista nutekėjimo linija. Kai kuriais atvejais gali būti, kad drenažo linija susidūrė su įtrūkimu arba gali būti pažeista. Tai gali sukelti nuotekų išleidimą tiesiai po įrenginiu. Nors sulaužyta arba pažeista nutekėjimo linija paprastai būna retas atvejis, tačiau visgi tai gali įvykti su amžiumi ar po katastrofiško įvykio, pvz., žemės drebėjimo.

 

Sausa gaudyklė. Tai yra dažniausia kanalizacijos kvapų priežastis. Spąstai yra labai paprastas prietaisas, kuris atlieka daug darbo. Jis yra pagamintas iš U formos vamzdžio arba vamzdžio, kuris viename gale jungia nuotėkį, pvz., grindų nutekėjimą arba tualeto įrenginio nutekėjimą, ir liniją, einančią į kanalizaciją. Spąstai surenka ir sulaiko nedidelį kiekį nuotekų, ir būtent šitos nuotekos neleidžia kanalizacijos dujoms patekti į kanalizaciją ir išleisti kvapus į pastatą.

 

Ką turėtume daryti, jei mūsų pastate aptinkame kanalizacijos kvapus?

 

Pirmiausia atlikite lengviausius ir pigiausius veiksmus. Jei kvapai yra kilę iš grindų nutekėjimo ar retai naudojamos kriauklės, supilkite du puodelius gryno vandens iš čiaupo ir palaukite vieną ar dvi dienas. Jei tai neišsprendžia problemos, jei įmanoma, išvalykite nuotėkį. Po valymo naudokite dezinfekavimo priemonę kaip paskutinį valymo operacijos etapą.

Buksvarus.lt

Category: Prekės | Views: 5742 | Added by: RA | Tags: priemones kvapu kanalizacijoje naik, kaip panaikinti kanalizacijos kvapą, kanalizacijos kvapo naikinimas, smirda kanalizacija | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar