Home » 2019 » Июль » 15 » Kanalizacijos užsikimšimas, koks jis?
10:26
Kanalizacijos užsikimšimas, koks jis?

Išgirdus tokius pasakymus, kaip užsikimšo kanalizacija ar užkimšta kanalizacija, dažniausiai galvojama, kad tai įvyko dėl vienos ir tos pačios priežasties – susidariusio kamščio. Ir toks pirminis vertinimas iš tiesų yra teisingai, tačiau specialistai išskiria, kad, vis dėlto, kanalizacijos užsikimšimas gali būti net kelių rūšių. Taigi, kokios jos?

Vamzdynų pažeidimo sukeltas užsikimšimas

Dažnai įprasta manyti, jog jei kanalizacija užsikimšo, tai, dėlto, būtinai yra kaltos atliekos, kurios į kanalizaciją tiesiog neturėjo patekti. Tačiau ne visada yra taip – pasirodo, kad kanalizacijos užsikimšimą gali sukelti ir vamzdyno pažeidimas. Tokia situacija gali susiklostyti dėl įvairių priežasčių, pavyzdžiui, nekokybiškai neatsakingai atlikto darbo, kitų faktorių.

Biologinės kilmės

Dar vienas kanalizacijos užsikimšimo tipas – biologinės kilmės. Taip nutinka tuomet, kai kanalizacija užsikemša dėl pernelyg ilgai besikaupiančių maisto likučių, kavos ar arbatos tirščių. Šios atliekos suformuoja nešvarumus, padengia sieneles riebalais. Taigi, tik laiko klausimas, kuomet kanalizacija užsikimš. Geriausias būdas išvengti biologinio kanalizacijos užsikimšimo, tai – užtikrinti, kad į ją nepatektų jokie maisto likučiai, gėrimų nuosėdos.

Taip pat skaitykite:

Statybinės kilmės

Kanalizacijos užsikimšimas gali būti ir statybinės kilmės. Taip nutinka tuomet, kuomet kanalizacija užsikemša dėl cemento, gipso ar kitų, į ją supiltų, statybinių atliekų. Išvengti šios kilmės užsikimšimo – taip pat paprasta: tiesiog būtina užtikrinti, kad į kanalizaciją nepatektų jokios statybinės atliekos.

Buitinės kilmės

Vis dėlto, bene dažniausiai pasitaiko biologinė kilmės kanalizacijos užsikimšimas. Jis nustatomas tuomet, kai į kanalizaciją patenka įvairios buitinės atliekos – popieriai, servetėlės ar net rankšluosčiai. Savaime suprantama, šio tipo užsikimšimo išvengto taip pat paprasta – tiesiog užtikrinkite, kad buitinės atliekos į kanalizaciją nepateks.

Kombinuotas užsikimšimas

Pasitaiko atvejų, kuomet nustatomas ir kombinuotas užsikimšimas, kylantis dėlto, jog į kanalizaciją patenka įvairios kilmės, pavyzdžiui, ir statybinės, ir buitinės, atliekos.

Taip pat verta pastebėti, kad kanalizacija kur kas dažniau užsikemša, jei ji nebuvo tinkamai sumontuota, pavyzdžiui, vamzdžių nuolydis buvo blogai padarytas.

Kaip matyti, kanalizacijos užsikimšimas gali būti įvairių rūšių, tačiau bet kuriuo atveju su tokiomis problemomis susidūrusiems žmonėms yra aktualus efektyvus kanalizacijos atkimšimas pramonėje ir buityje. Taigi, ieškantiems pačių efektyviausių sprendimų, verta prisiminti, kad galimos dvi išeitys: profesionalų paslaugos bei cheminės pramoninės granulės, galinčios pašalinti įvairios kamščius.

Vamzdžių valiklis

Kiekviena užkimštos kanalizacijos rūšis reikalauja ir atitinkamų priemonių. Nepratekant nuotekoms vamzdynu atsiranda problema, kurią privalu išspręsti kuo greičiau. Jei užsikimšimo klausimas iškilo buityje, atkimšimo klausimas tampa ypač aktualus. Vamzdziu valiklis -  geriausias problemos sprendimas. Granulės, kurios sudėtyje turi efektyvių cheminių medžiagų, vos per kelias minutes ištirpina bet kokios rūšies kamščius. Valiklis - veiksminga priemonė, kuri tinka tiek buityje, veiksminga tiek ir pramonėje. Todėl profilaktiniam vamzdyno valymui naudojama priemonė užkirs kelią bet kokių kamščių susidarymui.

Category: Prekės | Views: 570 | Added by: RA | Tags: priemone kanalizacijos atkimsimui, kanalizacijos vamzdziu valiklis, kaip atkimšti kanalizaciją, vamzdziu valymo granules, vamzdziu valiklis | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar