Bakterijos » 2019 » Июль » 15 » Užsikimšo vonia. Ką daryti?
10:42
Užsikimšo vonia. Ką daryti?

Užsikimšusi ar dažnai besikemšanti vonia ar kanalizacija kelia daug rūpesčių. Sumažėjus nuotekų pralaidumui neįmanoma smagiai atlikti prausimosi procedūrų. Užsikimšus, sutrinka ir higienos procedūrų atlikimas. Todėl labai svarbu žinoti, ką daryti kai vonia užsikemša ir rasti efektyvias priemones, kurios padės ją atkimšti. Siūlome susipažinti su keliais metodais.

Pirmasis metodas.

 

Naudokite drenažo žnyples. Nuimkite filtrą. Plaukai ir muilas dažnai susikaupia po filtru. Nors daugelį filtrų galima pašalinti rankiniu būdu, kai kurie turi varžtus, kuriuos reikės pašalinti. Išsukite varžtus tinkamu atsuktuvu.

 

  • Jei nežinote, kokio tipo atsuktuvą naudoti, prisukite atsuktuvą prie varžto galvutės.
  • Atsuktuvo galvutės dydis ir forma turi būti lengvai prisitaikoma prie varžto.
  • Pasukite kiekvieną varžtą, kol visi bus laisvi. Tada įdėkite varžtus į saugią vietą, kad vėliau juos rastumėte.

Taip pat skaitykite:

Nuimkite kamštį. Kai kuriuose kanalizacijos vamzdeliuose vietoj filtrų yra kamščiai, ir jie taip pat yra nutekėjime. Juos lengviau nuimti, nes jie nėra priveržti varžtais. Tiesiog nuimkite kamštį sukdami ir pakeldami.

 

Pašalinkite nešvarumus aplink filtrą ir kamštį. Laikui bėgant ant filtro ar kamščio gali būti sukaupta daug nešvarumų. Nuvalykite plaukus ar muilą; priklausomai nuo to, koks jis yra purvinas, gali tekti šveisti filtrą ir kamštį.

 

Įdėkite drenažo žnyples į kanalizaciją. Kai drenažo žnyplės yra įdėtos pakankamai giliai, ji bus nukreipta į nutekėjimo gaudyklę, kuri yra išlenkta nutekamoji dalis.

 

Ištraukite drenažo žnyples. Jos turi daug mažų kabliukų, todėl surinks plaukus. Plaukai ir muilas gali susikaupti vos per kelis mėnesius, todėl dažniau reikėtų valyti vonios drenažus.

 

Antrasis metodas.

 

Naudojant cheminius drenažo valiklius. Iš parduotuvės nusipirkite cheminio nuotekų valymo skystį. Cheminiai drenažo valymo skysčiai, kuriuose yra cheminių medžiagų, tokių kaip kalio hidroksidas arba sieros rūgštis, išvalys daugumą drenažo kamščių.

 

  • Įsitikinkite, kad gaminys skirtas jūsų sistemai; ant skysčio užpakalinės dalies jis pasakys, kokių tipų vamzdžiams jis tinka.
  • Pirkite specialiai vonioms skirtą produktą.
  • Jei nesate tikri, kurią priemonę pirkti, visuomet paklauskite darbuotojų.

 

Perskaitykite instrukcijas, esančias ant valiklio. Tai yra gamintojo instrukcijos, o visi drenažo valymo skysčiai turės jas šiek tiek skirtingas. Kai kuriais atvejais gali prireikti dėvėti apsauginius akinius, supilti tik tam tikrą skysčio kiekį ir pan. Skaitydami instrukcijas ant nugaros, labai svarbu saugiai naudoti cheminį valiklį.

 

Iš vonios išvalykite visą stovintį vandenį. Gali tekti naudoti kibirą arba didesnį puodelį, kad pašalintumėte vandenį, kuris liko jūsų vonioje.

 

Į vonios nutekėjimo angą įpilkite reikiamą valymo skysčio kiekį.

 

  • Iš karto išvalykite išsiliejimus.
  • Dirbdami su bet kuriomis cheminėmis medžiagomis, visada mūvėkite pirštines.

 

Palaukite rezultatų. Daugelis teigia, kad 15–30 minučių pakaks, todėl leiskite cheminėms medžiagoms veikti šį laiką. Nustatykite laikmatį, kad galėtumėte tiksliai sekti laiką.

 

Paleiskite bėgti šaltą vandenį.

Views: 1015 | Added by: RA | Tags: vamzdziu valiklis, vonios atkimsimo priemone, efektyvi priemonė vonios atkimšimui, priemone vonios atkimsimui, kanalizacijos vamzdziu valiklis, uzsikimso vonia, vamzdziu valymo granules, kaip atkimsti vonia | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar